Geachte NPVR Leden,

Ook dit jaar heeft de Nierpatiëntenvereniging “Rijnmond” een uitje georganiseerd en wel op zaterdag 14 september 2019.
Met het u bekende partyschip “Marlina” zullen we rond 10:00 uur (inschepen vanaf 09:30 u) vanuit Spijkenisse afvaren richting Gouda.

De “Marlina” brengt ons via de Oude Maas, onder de nieuwe Botlekbrug door, over de Nieuwe Maas naar Rotterdam. Ter hoogte van de Van Brienenoordbrug draaien we de Hollandse IJsel op richting Gouda, onderweg genietend van een kopje koffie en een heerlijke lunch.

Gouda is een typisch Hollandse stad die al eeuwenlang onlosmakelijk met het water van de Hollandse IJsel en de Gouwe verbonden is. De Goudse binnenstad met haar gerestaureerde sluizen, bruggen en grachten vormen een bijzonder netwerk van intieme, bijna geheimzinnige waterlopen, maar ook de waterkunstwerken in de omgeving zijn zeker een bezoekje waard. De compacte historische binnenstad met zijn vele authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes en de vele hofjes zijn werkelijk een lust voor het oog. Een stad die je moet zien, moet doen en beleven, wereldberoemd om haar ambachten, kaas, stroopwafels, pijpen, kaarsen en aardewerk.

Na een paar uurtjes rondgeslenterd te hebben zullen we (nog vol van Gouda’s indrukken) afvaren richting de Nieuwe Maas, om vervolgens ter hoogte van Ridderkerk, via de Noord, langs Dordrecht, Zwijndrecht en de Oude Maas weer naar Spijkenisse terug te keren, waarbij we aan het eind van de middag weer gaan genieten van een koud en warm buffet. De ‘Marlina’ legt zo rond 20:00 uur weer aan in Spijkenisse.

Onderweg zullen we professioneel bijgepraat worden over alle ‘weetjes en bezienswaardigheden, langs onze route.
Verdere details over deze dag zullen, na uw inschrijving/betaling, in de bevestiging die u uiterlijk twee weken van te voren ontvangt, bekend gemaakt worden.

U kunt zich opgeven tot uiterlijk vrijdag 6 september 2019 op verschillende manieren:
– U kunt ook gebruik maken van het digitale aanmeldformulier hier 
– Toch liever een papieren versie, dan kunt u deze hier vinden, uitprinten, invullen en opsturen.
– Per mail naar Frits Hagenaar.
Indien u gebruik maakt van e-mail, wilt u dan in uw mail alle gegevens vermelden zoals gevraagd op het antwoordformulier?

Als wij uw betaling hebben ontvangen op rekeningnummer NL32 RABO 0377 9218 58 ten name van Nierpatiëntenvereniging “Rijnmond” te Heerjansdam, onder vermelding van ‘uitje 14 september 2019’, is dat uw definitieve inschrijving.

Vult u bij de betaling a.u.b. duidelijk de na(a)m(en) in van de deelnemer(s) aan het uitje.

Namens de activiteitencommissie,

Joke Damsma en Frits Hagenaar.